Bij de Stichting Wielersport Zierikzee volgt Raymond Tolhoek Joop van der Laan op als voorzitter, die vijf jaar deze functie heeft vervuld. De Stichting organiseert jaarlijks de Wielerronde en de Dikke Banden Race in augustus, komend jaar alweer voor de 34e keer. 

"Ik vond het een eer om de afgelopen vijf jaar de rol van voorzitter op mij te nemen", aldus scheidend voorzitter Joop van der Laan. "Ik zie dat het comité steeds meer een geoliede machine is geworden en daarmee kan ik met een goed gevoel een stap terug doen. Het is daarbij prachtig dat Raymond Tolhoek mijn rol als voorzitter over gaat nemen." 

De schoonzoon van oud-organisator Wim Evertse is een bekende in het wielerwereldje en maakt al jarenlang deel uit van de Stichting. Raymond: "De Wielerronde van Zierikzee is een begrip in de regio en ver daarbuiten voor alle wielerliefhebbers. Wij willen ieder jaar een mooi evenement neerzetten, waarbij we de renners, het publiek en de trouwe sponsors een mooie middag en avond bezorgen. We gaan door op de ingeslagen weg waarbij we de wielersport in Zeeland blijven promoten". Scheidend voorzitter Joop is ook sportverslaggever en gaat straks bij de wielerronde een andere rol vervullen: "Ik ga op vrijdag 25 augustus langs het parkoers als toeschouwer staan en heerlijk van de koers  genieten!"

De grote prijs Emergo Group (wielerronde Zierikzee) is dit jaar gewonnen door Ronan van Zandbeek uit Schijndel.
In een spannende sprint versloeg de topamateur de Belg Mario Willems, die de ronde al drie keer wist te winnen. Als derde eindigde de Belg Rutger van Raepenbusch.

Aan de start van de sfeervolle en drukbezochte ronde stonden dit jaar renners van verschillende nationaliteiten, waaronder bekende amateurs. Tijdens de ronde door de binnenstad van Zierikzee viel de slag al vroeg in de koers toen Mario Willems en Ronan van Zandbeek elkaar vonden en door een goede samenwerking de voorsprong op het peloton steeds verder uitbreidden. Achter de twee koplopers ontsnapten vier renners uit het peloton. Dat was al een prestatie, want tijdens het eerste uur werd er ruim 45 kilometer door de renners afgelegd.

Winnaar Van Zandbeek reed in het verleden een jaar bij de profs en is de oud beloften kampioen van Nederland. ’s Winters rijdt hij ook wedstrijden op het strand. De prijs voor de beste Zeeuwse renner ging naar Michel Stroosnijder, die de wielerronde van Zierikzee al eens wist te winnen. De prijs werd overhandigd naar Wim Evertse, naar wie de prijs vernoemd is. (foto Pieter van der Laan).

Vrijdag 25 Augustus 2017

De Grote Prijs Emergo wordt in 2017 verreden op 25 augustus.

Wij hopen weer een prachtig rennersveld aan de start te krijgen.
Kom allen kijken naar dit geweldige wielerspectakel in het centrum van Zierikzee.
Na afloop kunt u nog heerlijk genieten van een drankje en gezellige muziek tijdens de Havendagen op de Oude Haven.

Omroep Zeeland maakt het programma "Zeeuwen in the West"
Eén van de Zeeuwen die ze hebben bezocht is Rene van de Zande, hoofdsponsor van de Wielerronde Zierikzee.

In dit artikel kunt u het filmpje bekijken.

 

Vrijdag 26 Augustus

De Grote Prijs Emergo Group wordt dit jaar verreden op 26 augustus.

Wij hopen weer een prachtig rennersveld aan de start te krijgen.
Kom allen kijken naar dit geweldige wielerspectakel in het centrum van Zierikzee.
Na afloop kunt u nog heerlijk genieten van een drankje en gezellige muziek tijdens de Havendagen op de Oude Haven.