Overzicht alle jaargangen

2011

 • Winnaar 2011 - Mario Willems

  Mario Willems rijdt niet veel koersen in Nederland, maar één keer per jaar wil de Belg wel naar zijn noorderburen afreizen.

  Dat is voor de Ronde van Zierikzee, die hij een prachtige wedstrijd vindt er waar hij veel geld kan verdienen. Gisteravond was het weer kassa voor de 38-jarige inwoner van Lootenhulle. Hij nam niet alleen de grootste hap uit de rijkgevulde premiepot, hij schreef ook de wedstrijd met grote overmacht op zijn naam.

  Ook vorig jaar won Willems in Zierikzee, maar toen pakte hij de zaken heel anders aan. De Belg liet zich toen pas in slotfase zien, demarreerde en kwam alleen over de finish. Gisteren liet hij helemaal niets aan het toeval over. Willems schudde vanaf ronde één aan de boom, gaf extra gas nadat na een half uur een regenbui de straten van Zierikzee spiegelglad had gemaakt en ging er met twee landgenoten en een Australiër vandoor.

 • Rondemiss 2011 - Ilse van der Slikke

  Als een grapje begonnen

  ZIERIKZEE - Op vrijdag 26 augustus staat in Zierikzee alweer de 28ste editie van de plaatselijke wielerronde op het programma. Ons Eiland is een van de sponsoren van de Zierikzeese ronde en zal daarom dit evenement, dat dit jaar voor het eerst de naam ‘Superprijs café de Gekroonde Suikerbiet’ draagt, de komende tijd op de voet volgen.

  Vorige week was er al aandacht voor een seniorenfietstocht die voorafgaand aan de wielerronde wordt gehouden, vandaag presenteren we de rondemiss. Die eer is dit jaar weggelegd voor Ilse van der Slikke. “Het is eigenlijk een paar jaar geleden als grapje begonnen”, legt de Zierikzeese uit hoe ze aan dit ‘baantje’ gekomen is. “Theo de Looze, een van de organisatoren van de wielerronde, stond toen nog achter de bar van café De Biet en zat me een beetje te pushen dat ik het maar eens moest doen. Een paar maanden geleden kwam hij naar me toe met het serieuze verzoek dat ik maar eens een jurk uit moest gaan zoeken, want dit jaar zou het er dan echt van gaan komen. Ik zei dat ik het een hele eer zou vinden om te doen, maar dat ik wel als voorwaarde had dat ik de koers graag achter op de motor mee wilde maken.” Van der Slikke laat, zoals wel vaker tijdens het interview, een spontane lach volgen: “Dat zal wel niet haalbaar zijn. Maar ik heb van Theo begrepen dat hij een mooie auto voor me uitgezocht heeft. Dat komt wel goed dus.”

 • 2011 Deelnemerslijst - Editie 28

  Hier treft u de deelnemerslijst van voorinschrijvingen voor de ronde van 2011.
  (dit is niet de uitslag van de ronde 2011)