Overzicht alle jaargangen

2007

 • Winnaar 2007 - Rob Disseldorp

  Winnaar Rob Disseldorp kon gisteravond in Zierikzee flink wat premies ophalen. In de sprint klopte hij de Belg Bart Aernouts en de 41-jarige Lex Nederlof.

  Voormalig winnaar Bink was verhinderd omdat hij met zijn vriendin, de bekende wielrenster Sissy van Alebeek, was afgereisd naar Mallorca voor een traininskamp. De 22-jarige Disseldorp nam de honneurs voor zijn ploeg Ton van Bemmelen Sport prima waar.
  Hij was met uitzondering van de eerste ronde niet uit de eerste linies weg te slaan en ging in de eindsprint van een groep van vijf met een wiel voorsprong op professioneel veldrijder Bart Aernouts als winnaar over de streep. Het was al de tiende overwinning van Disseldorp dit seizoen. De zege legde hem geen windeieren. De Ronde van Zierikzee staat bekend om zijn rijkgevulde premiepot. Dit jaar was er volgens Wim Evertse, voorzitter van het organisatiecomité, tussen de vijf- en zesduizend euro te verdienen.

  Voor Disseldorp, ooit een talentvol voetballer maar na een ernstige blessure vier jaar geleden overgestapt naar het wielrennen, een aardige aanvulling van zijn salaris. Hij werkt halve dagen in de tuinbouw en besteedt de rest van zijn tijd aan wielrennen.
  Het regende in het zonovergoten Zierikzee premies in allerlei vormen. Er waren twee leidersprijzen, gewone premies, superpremies, premies voor de eerste dertig finishers en een premie voor een drieronden-klassement. Bovendien kreeg elke deelnemer twintig euro onkostenvergoeding. In de wielrennerij redelijk bijzonder.

 • 2007 Deelnemerslijst - Editie 24

  Hier treft u de deelnemerslijst van voorinschrijvingen voor de ronde van 2007.
  (dit is niet de uitslag van de ronde 2007)