Overzicht alle jaargangen

2006

  • Winnaar 2006 - Werner van Zimmeren

    Werner van Zimmeren was deze zomer niet vaak in Zeeland, maar aan de schaarse keren dat hij er wel was zal hij met veel plezier terugdenken. De 25-jarige wielrenner uit Kruisland won begin juli zijn eerste koers van het seizoen in Kruiningen en vrijdag won hij zijn tweede in Zierikzee. De renner van de Belgische profploeg Flanders ontsnapte zeven kilometer voor het eind uit een kopgroep van vier en liet zich niet meer achterhalen.

    Voor Van Zimmeren verliep de koers in Zierikzee precies zoals hij gewenst had. Al na enkele kilometers ging hij er met drie collega’s vandoor en toen de vlucht standhield had hij aan één demarrage genoeg om de zege veilig te stellen. De Brabander had overigens minder tegenstand dan verwacht. Bijna zeventig renners hadden ingeschreven, meer dan dertig lieten echter verstek gaan. Prettig gevolg voor degenen die wel waren gekomen, was dat ze al voor de start bijna verzekerd waren van een prijsje. Het wielercomité van Zierikzee beschikt jaarlijks over een grote prijzenpot.

    De meeste renners zaten in de beginkilometers van het mooiste criterium in Zeeland behoorlijk te slapen. Toen drie renners wegreden, had alleen Roosendaler Martijn Simons de tegenwoordigheid van geest de achtervolging in te zetten. Hij besefte dat wanneer Werner van Zimmeren en de Belg Jehudi Schoonacker het hazenpad kiezen, het bittere ernst is. Beide renners maken van vroege ontsnappingen hun handelsmerk. De Australiër Matt Smith was de vierde vluchter.